BilimselHaberleri

bilim, araştırma, teknik, mühendislik, inovasyon, teknolojik ilerleme, matematik, fizik, kimya, biyoloji, astronomi, çevre, teknolojik araçlar, laboratuvar, bilim adamı, araştırmacı, teknoloji transferi, teknik analiz, teknolojik uygulama, teknolojik gelişme, teknolojik araştırma, teknolojik inovasyon, teknolojik ilerleme, teknolojik araçlar, teknik çözümler, teknolojik müdahale, teknolojik çevre, teknolojik çalışmalar, teknolojik araçlar, teknik analiz, teknolojik uygulama, teknolojik gelişme, teknolojik araştırma, teknolojik inovasyon, teknolojik ilerleme

BUÜ 2022’de akademik ve bilimsel çalışmalara odaklanacak #bursa

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, yeni yılda akademik çalışmalara ve bilimsel proje üretimine odaklanacaklarını vurguladı.BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, yayımladığı.

Omicron Varyantı Hakkında İlk Bilimsel Veriler Geldi: ''Bağışıklıktan Kaçabilme Yeteneği Var''

Güney Afrika'da yürütülen yeni bir araştırma, Omicron varyantı ile ilgili ilk bilimsel verileri ortaya çıkardı. Bilim insanlarına göre varyantın yeniden enfeksiyona neden olma olasılığı diğer varyantlardan 3 kat daha fazla.

Trakya Üniversitesi ile Okçular Vakfı geleneksel okçuluğu bilimsel platforma taşıyacak

Trakya Üniversitesi ile Okçular Vakfı'nın geleneksel okçuluğu bilimsel platforma taşıyacakları, bu kapsamda bu branş ile ilgili bir sempozyum düzenlenmesinin kararlaştırıldığı bildirildi.

2020-2021 Bilimsel Proje ve Patent Ödülleri sahiplerini buldu #erzurum

2020 ve 2021 yıllarında bilimsel proje gerçekleştiren ve patent almaya hak kazanan Atatürk Üniversitesi öğretim üyelerine ödül töreni düzenlendi.Kültür Merkezi 15 Temmuz Milli İrade Salonunda gerçekleşen.

İnsan Genomunu İlk Kez Baştan Aşağı Haritalandırdı! Artık Bilimsel Olarak 'Ne Olduğumuzu' Keşfedebileceğiz...

DNA'larımızın bütününden oluşan insan genomu, 100'e yakın bilim insanının çalışmasıyla ilk kez tamamen haritalandırıldı. Bilim insanları, bu önemli gelişmenin insanlığa yeni kapılar açacağını açıkladı.

(ÖZEL) Tarihe ışık tutan eserler bilimsel çalışmalar için bu şekilde hazırlanıyor #eskisehir

Karacahisar Kalesi’nde sürdürülen arkeolojik kazı çalışmaları esnasında bulunan tarihi eserler, kalenin yakınında kurulan kazı istasyonunda restorasyon, çizim ve fotoğraf aşamalarından geçirilerek bilimsel...Devamı için tıklayınız

Geçtiğimiz Yıl Yapılmış ve Öğrenince Ufkunuzu Açacak 10 Bilimsel Araştırma ve Keşif

2021 yılı, bilim dünyası için de oldukça yoğun bir yıldı. Her alanda birbirinden önemli bilimsel keşifler yapılırken, bizler de bu yıl herkesi şaşırtacağını düşündüğümüz 10 bilimsel araştırmayı bir araya getirdik. Gelin, bilim dünyasının bu yıl herkesi şa

İnsanlığın Sonunu Getiren Bir Zombi Felaketini Mümkün Kılacak 5 Bilimsel Senaryo

Bir hastalık ortaya çıkar, bulaşıcıdır, milyonlar ölür, ancak bir yaratık olarak yeniden doğarlar... Hikaye hep aynı. Peki size Dünya Sağlık Örgütü’nün resmi internet sitesinde bir “Zombi Hazırlığı” kılavuzu olduğunu söylesek? İşler şimdi biraz tuhaflaşma

İki bilimsel araştırma projelerine patent #malatya

Malatya İnönü Üniversitesi’nin iki bilimsel araştırma projelerine patent belgesi verildi.İnönü Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi İsmet Yılmaz ve öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi.

Bir Gazinin Bilimsel Çalışmalar İçin Bağışlanan Kadavrası 'Şov Amaçlı' Kullanıldı: Biletler 500 Dolardan Satıldı

ABD’de kadavra olarak tıp alanında kullanılmak üzere bağışlanan bir vücut, etik kavramının ‘e’sinden haber yokmuşçasına izinsiz olarak kullanıldı. Araştırma ve eğitim için kullanılması gereken vücut, bir etkinlikte şov amaçlı parçalarına ayrıldı.

Yerli işletim sistemi Pardus bilimsel çalışmalarda kullanılıyor #antalya

Geleceğin teknolojiyle kurulmakta olduğu gerçeğinden hareket eden astronomlar, yerli işletim sistemi Pardus'u tercih ediyor. TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi'nde (TUG) görev alan astronomlar, bilimsel çalışmalarında.

Astım Hastalığının Beyin Tümörünü Engellediği Bilimsel Olarak Kanıtlandı

İlk kez yaklaşık 15 yıl önce ortaya konan astımın beyin tümörünü azalttığı yönündeki bulgular, yeni yapılan bir çalışmayla nedeniyle birlikte resmen kanıtlandı. Buna göre her şey, beynimizdeki bağışıklık hücreleri ve sinirler arasındaki bağlantıya dayalı.

Güneşe Çıkmanın Erkekleri Acıktırdığı Bilimsel Olarak Kanıtlandı (Tamam da Niye?)

Yeni bir araştırma, erkeklerin gün içinde daha çok güneş ışığına maruz kalmaları durumunda daha çok acıktıklarını ortaya koydu. Bunun nedeni ise erkeklerin bedeninin hormonal dengesinin farklı olması.

Aziz Sancar gençlere seslendi: İnatçı olmalı ve bilimsel teknolojiyi takip etmelisiniz

Nobel ödüllü Prof. Dr. Aziz Sancar, bilim insanı olmak isteyen gençlerin çalışmalarında karşılaşacakları zorluklara karşı hazırlıklı olmaları gerektiğini belirterek "İnatçı olmalısınız, çok çalışmalı, bilimsel teknolojiyi takip etmelisiniz." dedi.

NÜKLEER FÜZYON 21. Yüzyılın En Önemli Bilimsel Atılımlarından Biri Gerçekleşti!

NÜKLEER FÜZYON 21. Yüzyılın En Önemli Bilimsel Atılımlarından Biri Gerçekleşti! Cambly ile bugün akıcı İngilizce konuşmaya başlayın. Sınırlı sayıda kişi için geçerli %60 indirim ve ücretsiz deneme kodu: NY2023 4-15 yaş arası her seviyeden tüm çocuklar içi

- BUÜ’de 2021 yılında desteklenen bilimsel araştırma proje sayısı 175’e ulaştı #bursa

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından Araştırma Üniversiteleri arasında gösterilen Bursa Uludağ Üniversitesi’nin (BUÜ) desteklediği bilimsel araştırma projelerinin sayısı her yıl artmaya devam ediyor..

Bize Ulaşın

Merkez mahallesi mutlu han sokak no:17/2 Bartın/Sakarya

info@bilimselhaber.com.tr

bilimselhaber.com.tr adresinde yer alan haberlerin iktibas edilirken kaynak gösterilmesini bekleriz.
Sitemizde yer alan haberin telif hakları firmasına aittir, kaynak gösterilmeden ve link verilmeden iktibas edilemezler.
Haber Sitesi Bu içeriğin kullanımıyla ilgili yasal yükümlülükler kullanıcıya aittir.