BilimselHaberleri

DÜNYA İNOVASYON OKULU ÇANKAYA BİL KOLEJİ ORMAN OKULU LANSMAN PROGRAMI YOĞUN KATILIMLA GERÇEKLEŞTİ!

Dünya İnovasyon Okulu Çankaya BİL Koleji Orman Okulu Açılışı, Velilerin Davet Edildiği Büyük Bir Lansman Programı ile Duyuruldu!

Çankaya BİL Koleji Orman Okulu, açılışını düzenlenen lansman programı ile tüm velilere duyurdu. 1995 yılında İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı, BİL Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Mustafa AYDIN tarafından kurulan ve Eğitim Girişimcisi Ümit KALKO’nun Strateji Geliştirme Kurulu Başkanlığını yürüttüğü BİL Eğitim Kurumları, Türkiye’nin dört bir yanında 40 Kampüs, 35 Kurs, 10 Çocuk Üniversitesi ile 28 yıldır eğitime yön veriyor. Çankaya BİL Koleji Orman Okulu lansman programına; İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi, Duvarsız Okul Kurucusu Şükran EVİRGEN, BİL Eğitim Kurumları Genel Müdürü Elif PEHLEVAN, Çankaya BİL Koleji Orman Okulu Kurucusu Metin İlyas METİN, BİL Eğitim Kurumları Genel Müdürlük Koordinatörleri, veliler, basın mensupları ve çok sayıda konuk katıldı.

Müzik dinletisi ile başlayan lansman programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti. Açılış konuşmalarını BİL Eğitim Kurumları Genel Müdürü Elif PEHLEVAN ve Çankaya BİL Koleji Orman Okulu Kurucusu Metin İlyas METİN yaptı.

ÇANKAYA BİL KOLEJİ ORMAN OKULU DOĞADA EĞİTİM SERÜVENİ İLE TÜRKİYE’DE BİR İLKE İMZA ATIYOR!

Çankaya BİL Koleji Orman Okulları lansman programının açılış konuşmasını BİL Koleji Genel Müdürü Elif PEHLEVAN gerçekleştirdi. Çankaya BİL Koleji Orman Okulları Ankara’da ve tüm Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmenin heyecanına değindi. Elif PEHLEVAN konuşmasında, 

BİL Eğitim Kurumları Genel Müdürü Elif PEHLEVAN konuşmasında; İstanbul Aydın Üniversitesi güçlü iş birliğiyle oluşturulacak yeni eğitim programıyla Çankaya BİL Koleji Orman Okulunda, öğrencilerimizin öz güven, öz saygı kavramlarını kazanmaları ve geliştirebilmeleri için ormanda ya da ağaçlık alanda öğrencilerimizin aktif katılım yöntemleri ile sürekli olanakların sunulduğu doğada öğrenme ortamının oluşturulacağını ifade etti.

Çankaya BİL Koleji Orman Okulu Kurucusu Metin İlyas METİN, konuşmasında Çankaya BİL Koleji Orman Okulunda; anaokulu, ilkokul, ortaokul kademelerinde öğrencilerin ağaca tırmanmaları, dalından meyve yemeleri, ormanda topladığı farklı nesnelerle özgün yemek tariflerini oluşturmaları, çevresindeki yeşilliğin farkına vararak isimlendirmeleri, elindeki doğal nesnelerle farklı ürünler türetmeleri ve aynı zamanda Millî Eğitim Bakanlığı öğretim programının kazanımları da edinmelerinin hedeflendiğini belirtti.

 

 

 

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ AKADEMİSYENİ, DUVARSIZ OKUL KURUCUSU ŞÜKRAN EVİRGEN’DEN “DOĞADA VE HAYATIN İÇİNDE DUVARSIZ EĞİTİM” SEMİNERİ

Çankaya BİL Koleji Orman Okulu lansman programında İstanbul Aydın Üniversitesi Akademisyen, Duvarsız Okul Kurucusu Şükran EVİRGEN tarafından ”Doğada ve Hayatın İçinde Duvarsız Eğitim“ semineri verildi. Doğa temelli gelişim ve öğrenme, okul dışı öğrenme, çocukların öğrenmesini sınırlayan engellerin kaldırılması ve esnek eğitimin önemi, ekopedogojik eğitim anlayışını Çankaya BİL Koleji Orman Okulu ile uyumlu şekilde planlamalara başlandığını veliler ile paylaştı.

bilim, araştırma, teknik, mühendislik, inovasyon, teknolojik ilerleme, matematik, fizik, kimya, biyoloji, astronomi, çevre, teknolojik araçlar, laboratuvar, bilim adamı, araştırmacı, teknoloji transferi, teknik analiz, teknolojik uygulama, teknolojik gelişme, teknolojik araştırma, teknolojik inovasyon, teknolojik ilerleme, teknolojik araçlar, teknik çözümler, teknolojik müdahale, teknolojik çevre, teknolojik çalışmalar, teknolojik araçlar, teknik analiz, teknolojik uygulama, teknolojik gelişme, teknolojik araştırma, teknolojik inovasyon, teknolojik ilerleme

83
Bilimsel Çalışmalarınız İçin Destek Alabileceğiniz TÜBİTAK Bursları Nelerdir, Nasıl Başvurulur ve Takip Edilir?

Öğrenciler ve araştırmacılar, yapmak istedikleri bilimsel çalışmalar için desteğe ihtiyaç duyuyor. İşte ülkemizde bu desteği sağlayan kurumlardan biri de TÜBİTAK (Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu). Biz de bugün TÜBİTAK'ın vermiş olduğu

Gerçekten Ebeveynlerimize Benzeyen Kişilere mi Âşık Oluyoruz? İşte Yapılan Bilimsel Araştırmalar ve Sonuçları

Bireylerin, ebeveynlerine benzeyen insanlara romantik duygular besledikleri yönündeki iddianın kökeni Sigmund Freud’un Oidipus kompleksi teorisine dayanıyor. Freud’un teorisine göre erkek çocukları annelerini cinsel olarak arzuluyor ve kendi cinsinden ola

Trakya Üniversitesi ile Okçular Vakfı geleneksel okçuluğu bilimsel platforma taşıyacak

Trakya Üniversitesi ile Okçular Vakfı'nın geleneksel okçuluğu bilimsel platforma taşıyacakları, bu kapsamda bu branş ile ilgili bir sempozyum düzenlenmesinin kararlaştırıldığı bildirildi.

Bir Yapay Zekâ, Kendi Kendine Bilimsel Tez Yazdı: Robotlardan Korkmaya Başlayabiliriz

GPT-3 algoritması üzerinde deneyler yapan İsveçli bir araştırmacı, yaptığı bir deney sırasında şok oldu. Algoritmaya ‘tez yaz’ komutu veren araştırmacı, aldığı sonuçlar karşısında hayretini ve endişelerini dile getirdi.

Son dakika... Pereira'dan Mesut Özil için bilimsel önlem

Sivasspor maçında 59. dakikada kenara alınan Mesut Özil’in değişiklik kararı tamamen bilimsel verilerle alındı. Yıldız ismin yapılan ölçümleri sonra sakatlık ihtimali göz ardı edilmeyerek risk alınmadı.

Marmarisli öğrencilerden bilimsel icatlar #mugla

TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Marmaris’in İçmeler Mahallesinde bulunan Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 'Bilime Sevgi İle Dokunun' sloganı ile gerçekleştirildi. Fuarda öğrencilerin yaptığı değişik.

‘Madencilik bilimsel zeminde tartışılmalı’

Türkiye’deki maden sahalarındaki çalışmaları kamuoyuyla paylaşmak için harekete geçtiklerini ifade eden Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Maden Sektör Kurulu Başkanı ve İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Rüstem Çetinkaya,

'Cin Gördüm' Dendiğinde Görülen 'Esrarengiz Şeylerin' Bilimsel Açıklaması Ne?

Milyonlarca insan nesillerdir cin, hayalet gibi anlatılara inanıyor ve hatta bunları görüyor. İnsanlığı önemli ölçüde etkileyen bu sanrıların nedenini gelin bilime sırtımızı yaslayarak anlatalım.

2020-2021 Bilimsel Proje ve Patent Ödülleri sahiplerini buldu #erzurum

2020 ve 2021 yıllarında bilimsel proje gerçekleştiren ve patent almaya hak kazanan Atatürk Üniversitesi öğretim üyelerine ödül töreni düzenlendi.Kültür Merkezi 15 Temmuz Milli İrade Salonunda gerçekleşen.

Faydası bilimsel olarak kanıtlandı! Günde bir avuç yiyenlerde...

Salata ve kek yapımında süper bir tat verici pikan cevizi, sağlıklı atıştırmalıklar listesinin başında yer alıyor. Son dönemlerde tüketimi bir hayli yaygınlaşan pikan cevizinin sağlığa faydaları saymakla bitmiyor. Pikan cevizinin bilinmeyen faydaları şöyl

Maske Stoklarını Tüketecek Araştırma: Maskenin, Erkeklerin Çekiciliğini Artırdığı Bilimsel Olarak Kanıtlandı

Cardiff Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırma, erkeklerin maske takınca daha çekici olduklarını bilimsel olarak ortaya koydu. Araştırma, ayrıca hangi maskenin de daha çekici olduğunu da gösterdi.

Salda Gölü'nün su altı zenginliği bilimsel çalışmalar için görüntülendi

Burdur'un Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü'nün barındırdığı tek hücreli canlı (mikrobiyal) türlerin kimyasal ve biyolojik değişimlerini incelemek için gölün farklı derinliklerinden kayaç numuneleri alınarak su altı ekolojisi görüntülendi.

TÜBA'nın genç bilim insanı ve bilimsel telif ödülleri için başvurular başladı

Türkiye Bilimler Akademisinin (TÜBA) 2022 yılı Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülleri (TÜBA-GEBİP) ile Bilimsel Telif Eser Ödülleri (TÜBA-TESEP) için 21 Şubat'a kadar başvuru yapılabilecek.

Güneşe Çıkmanın Erkekleri Acıktırdığı Bilimsel Olarak Kanıtlandı (Tamam da Niye?)

Yeni bir araştırma, erkeklerin gün içinde daha çok güneş ışığına maruz kalmaları durumunda daha çok acıktıklarını ortaya koydu. Bunun nedeni ise erkeklerin bedeninin hormonal dengesinin farklı olması.

Ahlaki Çöküş Yaşadığına İnanan Toplumların 'Sistemi Sarsacak Ölçüsüz Liderleri' Seçtikleri Bilimsel Olarak Kanıtlandı

Avustralya, Birleşik Krallık ve Birleşik Devletler'den örneklerin incelendiği bir araştırma, ahlaki çöküş olduğuna inanan toplumların daha 'ölçüsüz' liderleri sevdiğini bilimsel olarak kanıtladı. Araştırmaya göre bu tarz durumlarda kişileri

“100. Yıl Çarşısı ve Ulus’un Geleceği Anketle Değil, Bilimsel Düşünceyle Belirlenir”

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi ve TMMOB Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi 100. Yıl Çarşısı ve Ulus’un Geleceği üzerine bir basın açıklaması yaptı.

Bize Ulaşın

Merkez mahallesi mutlu han sokak no:17/2 Bartın/Sakarya

info@bilimselhaber.com.tr

bilimselhaber.com.tr adresinde yer alan haberlerin iktibas edilirken kaynak gösterilmesini bekleriz.
Sitemizde yer alan haberin telif hakları Ana Medya firmasına aittir, kaynak gösterilmeden ve link verilmeden iktibas edilemezler.
Haber Sitesi Bu içeriğin kullanımıyla ilgili yasal yükümlülükler kullanıcıya aittir.