BilimselHaberleri

Bilimsel Özyaşamöyküsü

Aldo Rossi’nin, Arketon Yayınları içinde yer alan ilk kitabı Bilimsel Özyaşamöyküsü, Berk Cankurt’un çevirisi ve Pınar Gökbayrak’ın metin editörlüğüyle yayımlandı.

bilim, araştırma, teknik, mühendislik, inovasyon, teknolojik ilerleme, matematik, fizik, kimya, biyoloji, astronomi, çevre, teknolojik araçlar, laboratuvar, bilim adamı, araştırmacı, teknoloji transferi, teknik analiz, teknolojik uygulama, teknolojik gelişme, teknolojik araştırma, teknolojik inovasyon, teknolojik ilerleme, teknolojik araçlar, teknik çözümler, teknolojik müdahale, teknolojik çevre, teknolojik çalışmalar, teknolojik araçlar, teknik analiz, teknolojik uygulama, teknolojik gelişme, teknolojik araştırma, teknolojik inovasyon, teknolojik ilerleme

952
Bir Dönem Kızak Köpeği Olarak Kullanılmışlar: Pomeranian Irkı Köpekler Hakkında 9 Bilimsel Gerçek

Pomeranian, dünyanın en popüler köpeklerinden biridir. Birçok ilginç bilimsel gerçeği bünyesinde barındıran Pomeranian ırkı köpekler, her detayı ile oldukça ilgi çekmektedir. Bugün, genellikle ‘Pom’ takma adına sahip olan Pomeranian Boo’lar hakkında 10 bi

Anne Tarafındaki Büyüklerin Torunlarını Daha Çok Desteklediği Bilimsel Olarak Kanıtlandı

Finlandiya'da gerçekleştirilen yeni bir araştırma, anne tarafındaki büyüklerin torunlarını daha fazla desteklediğini ortaya koydu. Araştırmaya göre aile içinde ya da çocuk hakkında yaşanan olumsuz bir durumda baba tarafının verdiği destek azalıyordu.

Köpek Sevmenin İnsanı Mutlu Ettiği Bilimsel Olarak Kanıtlandı

Köpek sevmenin insanda gerçekten mutluluk oluşturup oluşturmadığının peşine düşen bilim insanları, küçük çaplı bir araştırma gerçekleştirdi. Elde edilen sonuçlar, genel kanıyı bilimsel olarak kanıtladı.

Vücut Çalışan Erkeklerin Penisleri Neden Küçülüyor? İşte Durumun Bilimsel Açıklaması

Vücut çalışan erkeklerin, egzersiz yaptıktan sonra testis ve penis bölgesinde geçici olarak bir küçülme yaşanıyor. Bu durum tabii ki oldukça kısa sürse de akıllarda böylesi bir durumun neden olduğu yönünde bir soru işareti bırakıyor.

'Kaşgarlı Mahmud'un Bilimsel Mirası ve Üçüncü Bin Yıl Türkolojisinin Gelişmesindeki Rolü' sempozyumu başladı

Kaşgarlı Mahmud'un Divanu Lugati't-Türk eserini ele alan "Kaşgarlı Mahmud'un Bilimsel Mirası ve Üçüncü Bin Yıl Türkolojisinin Gelişmesindeki Rolü" uluslararası sempozyumu başladı.

İnsanlığın Sonunu Getiren Bir Zombi Felaketini Mümkün Kılacak 5 Bilimsel Senaryo

Bir hastalık ortaya çıkar, bulaşıcıdır, milyonlar ölür, ancak bir yaratık olarak yeniden doğarlar... Hikaye hep aynı. Peki size Dünya Sağlık Örgütü’nün resmi internet sitesinde bir “Zombi Hazırlığı” kılavuzu olduğunu söylesek? İşler şimdi biraz tuhaflaşma

Bilimsel araştırma yapıldı: Havadaki koronavirüs ne kadar sürede bulaşır?

İngiltere'deki Bristol Üniversitesi bilim insanları, gerçekleştirdikleri bilimsel çalışma neticesinde, kovid-19'un solunan havada canlı kalarak ne kadar bulaşıcı olduğunu araştırdı. Bir ilk olduğu ifade...

Rüyalarımızı Kontrol Etmenin Bilimsel ve Etkili Bir Yolu Keşfedildi: Dilediğimiz Her Şeyi Yapmak Mümkün Olabilir!

Yeni bulunan bir teknikle rüyalarımızda istediğimiz gibi gezmemiz, dilediğimizi yapmamız ve bu sırada bir rüya içerisinde olduğumuzun bilincinde olmamız mümkün olabilir. Buna göre araştırmacılar, 'bilinçli rüya' durumunu tetiklemenin etkili bir

OECD verilerine göre kadınların bilimsel sahalara en düşük katılım oranı Japonya'da

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) verileri bilim ve fen sahalarına kadın katılım oranının en düşük Japonya'da olduğunu ortaya çıkardı.

Salda Gölü'nün su altı zenginliği bilimsel çalışmalar için görüntülendi

Burdur'un Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü'nün barındırdığı tek hücreli canlı (mikrobiyal) türlerin kimyasal ve biyolojik değişimlerini incelemek için gölün farklı derinliklerinden kayaç numuneleri alınarak su altı ekolojisi görüntülendi.

Türkiye'nin ilk bilimsel görev yükü 'Radyasyon Ölçer' GUHEM'de sergilenecek

Prof. Dr. Bilge Demirköz, 'Ülkemizin uzay çalışmaları anlamında önemli bir adım attığımızı düşünüyorum. Bu ilk adımın gençlere uzay ve havacılık alanında ilham olmak amacıyla kurulan GUHEM'de sergilenecek olması bizim için de anlamlı olacak.' dedi.

Obezite, Kansere Yol Açıyor: Nedeni İlk Kez Bilimsel Olarak Açıklandı

Bergen Üniversitesi araştırmacıları tarafından yapılan bir çalışma, obezitenin neden kansere yol açtığını bilimsel olarak ortaya koydu. Buna göre birey kilo aldıkça, kanser hücresi de ortama uyum sağlamaya zorlanıyor ve tümör oluşma riskini artırıyor.

2020-2021 Bilimsel Proje ve Patent Ödülleri sahiplerini buldu #erzurum

2020 ve 2021 yıllarında bilimsel proje gerçekleştiren ve patent almaya hak kazanan Atatürk Üniversitesi öğretim üyelerine ödül töreni düzenlendi.Kültür Merkezi 15 Temmuz Milli İrade Salonunda gerçekleşen.

- BUÜ’de 2021 yılında desteklenen bilimsel araştırma proje sayısı 175’e ulaştı #bursa

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından Araştırma Üniversiteleri arasında gösterilen Bursa Uludağ Üniversitesi’nin (BUÜ) desteklediği bilimsel araştırma projelerinin sayısı her yıl artmaya devam ediyor..

Doç. Dr. Güvendir’in TÜBİTAK bilimsel eğitim etkinliği başvurusu onaylandı #edirne

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Meltem Acar Güvendir’in yürütücülüğünde, lisansüstü eğitim alan öğrencilere yönelik, “Tüm Yönleriyle Ölçek Geliştirme...Devamı için tıklayınız

AİÇÜ’de "Bilimsel Teşvik Ödülleri ve Cübbe Giyme Töreni" yapıldı #agri

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) ve İbrahim Çeçen (IC) Vakfı iş birliğiyle “Bilimsel Teşvik Ödülleri ve Cübbe Giyme Töreni” yapıldı.Devamı için tıklayınız

Bize Ulaşın

Merkez mahallesi mutlu han sokak no:17/2 Bartın/Sakarya

info@bilimselhaber.com.tr

bilimselhaber.com.tr adresinde yer alan haberlerin iktibas edilirken kaynak gösterilmesini bekleriz.
Sitemizde yer alan haberin telif hakları Arkitera firmasına aittir, kaynak gösterilmeden ve link verilmeden iktibas edilemezler.
Haber Sitesi Bu içeriğin kullanımıyla ilgili yasal yükümlülükler kullanıcıya aittir.