BilimselHaberleri

Köpek Sevmenin İnsanı Mutlu Ettiği Bilimsel Olarak Kanıtlandı

Köpek sevmenin insanda gerçekten mutluluk oluşturup oluşturmadığının peşine düşen bilim insanları, küçük çaplı bir araştırma gerçekleştirdi. Elde edilen sonuçlar, genel kanıyı bilimsel olarak kanıtladı.

bilim, araştırma, teknik, mühendislik, inovasyon, teknolojik ilerleme, matematik, fizik, kimya, biyoloji, astronomi, çevre, teknolojik araçlar, laboratuvar, bilim adamı, araştırmacı, teknoloji transferi, teknik analiz, teknolojik uygulama, teknolojik gelişme, teknolojik araştırma, teknolojik inovasyon, teknolojik ilerleme, teknolojik araçlar, teknik çözümler, teknolojik müdahale, teknolojik çevre, teknolojik çalışmalar, teknolojik araçlar, teknik analiz, teknolojik uygulama, teknolojik gelişme, teknolojik araştırma, teknolojik inovasyon, teknolojik ilerleme

876
Omicron Varyantı Hakkında İlk Bilimsel Veriler Geldi: ''Bağışıklıktan Kaçabilme Yeteneği Var''

Güney Afrika'da yürütülen yeni bir araştırma, Omicron varyantı ile ilgili ilk bilimsel verileri ortaya çıkardı. Bilim insanlarına göre varyantın yeniden enfeksiyona neden olma olasılığı diğer varyantlardan 3 kat daha fazla.

AİÇÜ’de "Bilimsel Teşvik Ödülleri ve Cübbe Giyme Töreni" yapıldı #agri

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) ve İbrahim Çeçen (IC) Vakfı iş birliğiyle “Bilimsel Teşvik Ödülleri ve Cübbe Giyme Töreni” yapıldı.Devamı için tıklayınız

Uydu sistemleri ile yapılan bilimsel araştırmalara yönelik seminer düzenlendi #erzurum

Atatürk Üniversitesi Oltu Meslek Yüksekokulu ev sahipliğinde, Dokuz Eylül Üniversitesi ve NASA’nın Goddard Uzay Uçuş Merkezinin (GSFC) paydaşlığında gerçekleşen ‘Uydu Sistemleri ile Yapılan Bilimsel Araştırmalar’...Devamı için tıklayınız

2020-2021 Bilimsel Proje ve Patent Ödülleri sahiplerini buldu #erzurum

2020 ve 2021 yıllarında bilimsel proje gerçekleştiren ve patent almaya hak kazanan Atatürk Üniversitesi öğretim üyelerine ödül töreni düzenlendi.Kültür Merkezi 15 Temmuz Milli İrade Salonunda gerçekleşen.

Kedilerin Bizi 'Dinledikleri' Bilimsel Olarak Kanıtlandı (Ama Sadece Tatlı Konuşursak)

Bilim insanları, kedilerin onlarla konuştuğumuzu anlayıp anlamadıklarını anlamak üzere bir çalışma gerçekleştirdi. Elde edilen sonuçlar, kedilerle 'tatlı' konuştuğumuzda bizi anladıklarını ortaya koydu.

'Celladına Aşık Olmak' Deyiminin Bilimsel Karşılığı 'Stockholm Sendromu' Nedir?

Stockholm Sendromunu hepimiz bir yerlerden duyduk ve az çok biliyoruz ya da bildiğimizi sanıyoruz. Bu yazımızda size Stockholm Sendromunun nereden çıktığını, kimlerde görüldüğünü ve nasıl belirtilerinin olduğundan bahsedeceğiz.

Astım Hastalığının Beyin Tümörünü Engellediği Bilimsel Olarak Kanıtlandı

İlk kez yaklaşık 15 yıl önce ortaya konan astımın beyin tümörünü azalttığı yönündeki bulgular, yeni yapılan bir çalışmayla nedeniyle birlikte resmen kanıtlandı. Buna göre her şey, beynimizdeki bağışıklık hücreleri ve sinirler arasındaki bağlantıya dayalı.

Antalya Bilim Merkezi, bilimsel çalışmaları destekleyecek #antalya

Kepez Belediyesi’nin eski Dokuma Fabrikası yerleşkesinde kurduğu Antalya Bilim Merkezi, bilimsel çalışmalar yapan öğrencileri maddi ve manevi desteklemeye hazırlanıyor. Üniversite öğrencileriyle bilim...Devamı için tıklayınız

'Cin Gördüm' Dendiğinde Görülen 'Esrarengiz Şeylerin' Bilimsel Açıklaması Ne?

Milyonlarca insan nesillerdir cin, hayalet gibi anlatılara inanıyor ve hatta bunları görüyor. İnsanlığı önemli ölçüde etkileyen bu sanrıların nedenini gelin bilime sırtımızı yaslayarak anlatalım.

İnsan Genomunu İlk Kez Baştan Aşağı Haritalandırdı! Artık Bilimsel Olarak 'Ne Olduğumuzu' Keşfedebileceğiz...

DNA'larımızın bütününden oluşan insan genomu, 100'e yakın bilim insanının çalışmasıyla ilk kez tamamen haritalandırıldı. Bilim insanları, bu önemli gelişmenin insanlığa yeni kapılar açacağını açıkladı.

Açken Sinirlerimizin ‘Zıpladığı’ Bilimsel Olarak Kanıtlandı (Biz Sinirli Değiliz, Bizim Karnımız Aç)

Bilim insanları, yaptıkları yeni çalışmada açlık ve sinirlilik arasındaki bağı bilimsel olarak kanıtlamayı başardı. Çalışmaya katılanların sinir ve öfkelerinin aç olmaları durumunda yarı yarıya arttığı görüldü.

Sivrisinekler Bazı İnsanları Neden Daha Fazla Isırır? Bilimsel Sebeplerini Açıkladık

Sivrisineklerin bazı insanları neden daha fazla ısırdığını hiç düşündünüz mü? Arkadaşınla birlikte oturuyorken tüm sivrisineklerin seni sokmaya çalıştığı bir ortam çok can sıkıcı olabilir. Bugün sizlere sivrisineklerin bazı insanları neden daha çok ısırdı

Bitmek Tükenmek Bilmeyen Bir Enerjiye Sahip Sibirya Kurtları Hakkında 7 Bilimsel Gerçek

Kimi zaman en iyi dostunuz, kimi zaman en iyi görev arkadaşınız olan ve müthiş bir enerjiye sahip sibirya kurtları hakkında daha önce duymadığınız bilgileri sizler için bir araya derledik. Efsanevi tüy yapılarından, metabolizmalarına kadar birçok bilimsel

Obezite, Kansere Yol Açıyor: Nedeni İlk Kez Bilimsel Olarak Açıklandı

Bergen Üniversitesi araştırmacıları tarafından yapılan bir çalışma, obezitenin neden kansere yol açtığını bilimsel olarak ortaya koydu. Buna göre birey kilo aldıkça, kanser hücresi de ortama uyum sağlamaya zorlanıyor ve tümör oluşma riskini artırıyor.

Bilimsel olarak ispatlandı! Kanser hücresini oluşmadan yok eden o meyve... #bayburt

Bayburt Üniversitesinde siyah kuşburnu üzerinde yapılan araştırma, bu meyvenin özütünün göğüs kanserine karşı etkisini ortaya çıkardı.Devamı için tıklayınız

Assos'ta antik liman bölgesinde çalışmalar bilimsel gözetimle sürüyor

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesindeki Assos Antik Kenti yakınında antik liman bölgesinde devam eden kaya ıslahı çalışmaları, kazı başkanlığında görevli bilim insanlarının gözetiminde devam ediyor.

Bize Ulaşın

Merkez mahallesi mutlu han sokak no:17/2 Bartın/Sakarya

info@bilimselhaber.com.tr

bilimselhaber.com.tr adresinde yer alan haberlerin iktibas edilirken kaynak gösterilmesini bekleriz.
Sitemizde yer alan haberin telif hakları Webtekno firmasına aittir, kaynak gösterilmeden ve link verilmeden iktibas edilemezler.
Haber Sitesi Bu içeriğin kullanımıyla ilgili yasal yükümlülükler kullanıcıya aittir.