BilimselHaberleri

Salda Gölü’nün ekosistemi bilimsel çalışmalar için görüntülendi

Burdur’un Yeşilova ilçesinde yer alan Salda Gölü’nün su altı ekosistemi bilimsel çalışmalar için görüntülendi. İstanbul teknik Üniversitesi’nden gelen bilim insanlarına eşlik eden Türkiye Sualtı Sporları...

bilim, araştırma, teknik, mühendislik, inovasyon, teknolojik ilerleme, matematik, fizik, kimya, biyoloji, astronomi, çevre, teknolojik araçlar, laboratuvar, bilim adamı, araştırmacı, teknoloji transferi, teknik analiz, teknolojik uygulama, teknolojik gelişme, teknolojik araştırma, teknolojik inovasyon, teknolojik ilerleme, teknolojik araçlar, teknik çözümler, teknolojik müdahale, teknolojik çevre, teknolojik çalışmalar, teknolojik araçlar, teknik analiz, teknolojik uygulama, teknolojik gelişme, teknolojik araştırma, teknolojik inovasyon, teknolojik ilerleme

116
Nilüfer’de spor, bilimsel çalışmalarla gelişecek #bursa

Nilüfer Belediyespor Kulübü ile Bursa Uludağ Üniversitesi arasında iş birliği protokolü imzalandı. Hem sporcular hem de üniversite öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen protokole Nilüfer Belediyespor...Devamı için tıklayınız

Cinsel Birliktelikten Sonra Oluşan Suçluluk Hissinin Bilimsel İsmi Olan 'Post-coital Disfori' Nedir?

Post-coital disfori diğer adıyla post-coital tristesse, rızaya dayalı cinsel birliktelikten sonra kişinin olumsuz duygular içine girmesi anlamına gelir. Peki bu neden olur?

Yavru Köpekleri Neden Bu Kadar Çok Sevdiğimiz Bilimsel Olarak Açıklandı: Bunu da Biz Yapmışız(!)

Sevimli dostlarımızın özellikle yavru oldukları dönemde sahip oldukları yüz ifadeleri pek çoğumuzun için dayanılmaz bir hale gelebiliyor. Peki bunun sebebini hiç düşünmüş müydünüz? Yavru köpeklerin bizlere neden bu kadar sevimli geldiği nihayet 'bili

Arı ürünlerinin kemoterapinin yan etkilerini azalttığı bilimsel olarak kanıtlandı

Kanser hastalığının tedavisinde önemli rol oynayan kemoterapinin böbrek, karaciğer ve testis dokusunda yol açtığı hasarın kaliteli arı ürünleri kullanılarak en az seviyeye indirilebileceği bilimsel çalışmalarla ortaya konuldu.

Antalya Bilim Merkezi, bilimsel çalışmaları destekleyecek #antalya

Kepez Belediyesi’nin eski Dokuma Fabrikası yerleşkesinde kurduğu Antalya Bilim Merkezi, bilimsel çalışmalar yapan öğrencileri maddi ve manevi desteklemeye hazırlanıyor. Üniversite öğrencileriyle bilim...Devamı için tıklayınız

Bilimsel çalışma: Her gün çay içenlerin ölüm riski düşük

ABD'li bilim insanları, hergün çay içen kişilerinin ölüm riskinin içmeyenlere göre yüzde 9 ila 13 daha düşük olduğunu ortaya koydu. Bilimsel çalışma, 2006-2010 tarihlerinde çayı çok tüketen İngilizler arasında yapıldı ve çalışmaya katılan yaklaşık 500

TUSAŞ Bilimsel Araştırmalar Programı başvuruları başladı

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), şirket çalışanları ve üniversite öğrencilerinin lisansüstü tez çalışmalarının desteklenmesi için Bilimsel Araştırmalar Programı'nı (BAP) hayata geçirdi.

OECD verilerine göre kadınların bilimsel sahalara en düşük katılım oranı Japonya'da

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) verileri bilim ve fen sahalarına kadın katılım oranının en düşük Japonya'da olduğunu ortaya çıkardı.

Avrupa’nın en büyük sivil bilimsel İslam kütüphanesini kurdu #ankara

Yozgat’ın yetiştirdiği ilim adamlarından Prof. Dr. Hüseyin İlker Çınar, altı dilde Avrupa'nın en büyük “Sivil Bilimsel İslam Kütüphanesi’ni, 50 bin eserlik Türkçe ve Almanca ağırlıklı çok dilli ‘Çocuk.

Kedilerin Bizi 'Dinledikleri' Bilimsel Olarak Kanıtlandı (Ama Sadece Tatlı Konuşursak)

Bilim insanları, kedilerin onlarla konuştuğumuzu anlayıp anlamadıklarını anlamak üzere bir çalışma gerçekleştirdi. Elde edilen sonuçlar, kedilerle 'tatlı' konuştuğumuzda bizi anladıklarını ortaya koydu.

Yerli işletim sistemi Pardus bilimsel çalışmalarda kullanılıyor #antalya

Geleceğin teknolojiyle kurulmakta olduğu gerçeğinden hareket eden astronomlar, yerli işletim sistemi Pardus'u tercih ediyor. TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi'nde (TUG) görev alan astronomlar, bilimsel çalışmalarında.

İnsanlığın Halen Evrimleşmeye Devam Ettiği Bilimsel Olarak Kanıtlandı

Bilim insanları, 155 yeni gen keşfederek evrimin modern insanlarda da varlığını sürdürdüğünü kanıtladı. Bu genlerden ikisi, sadece günümüz insanlarında bulunuyor.

Türkiye'nin ilk bilimsel görev yükü 'Radyasyon Ölçer' GUHEM'de sergilenecek

Prof. Dr. Bilge Demirköz, 'Ülkemizin uzay çalışmaları anlamında önemli bir adım attığımızı düşünüyorum. Bu ilk adımın gençlere uzay ve havacılık alanında ilham olmak amacıyla kurulan GUHEM'de sergilenecek olması bizim için de anlamlı olacak.' dedi.

Sivrisinekler Bazı İnsanları Neden Daha Fazla Isırır? Bilimsel Sebeplerini Açıkladık

Sivrisineklerin bazı insanları neden daha fazla ısırdığını hiç düşündünüz mü? Arkadaşınla birlikte oturuyorken tüm sivrisineklerin seni sokmaya çalıştığı bir ortam çok can sıkıcı olabilir. Bugün sizlere sivrisineklerin bazı insanları neden daha çok ısırdı

Salda Gölü'nün su altı zenginliği bilimsel çalışmalar için görüntülendi

Burdur'un Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü'nün barındırdığı tek hücreli canlı (mikrobiyal) türlerin kimyasal ve biyolojik değişimlerini incelemek için gölün farklı derinliklerinden kayaç numuneleri alınarak su altı ekolojisi görüntülendi.

'Cin Gördüm' Dendiğinde Görülen 'Esrarengiz Şeylerin' Bilimsel Açıklaması Ne?

Milyonlarca insan nesillerdir cin, hayalet gibi anlatılara inanıyor ve hatta bunları görüyor. İnsanlığı önemli ölçüde etkileyen bu sanrıların nedenini gelin bilime sırtımızı yaslayarak anlatalım.

Bize Ulaşın

Merkez mahallesi mutlu han sokak no:17/2 Bartın/Sakarya

info@bilimselhaber.com.tr

bilimselhaber.com.tr adresinde yer alan haberlerin iktibas edilirken kaynak gösterilmesini bekleriz.
Sitemizde yer alan haberin telif hakları Sabah firmasına aittir, kaynak gösterilmeden ve link verilmeden iktibas edilemezler.
Haber Sitesi Bu içeriğin kullanımıyla ilgili yasal yükümlülükler kullanıcıya aittir.