BilimselHaberleri

Açken Sinirlerimizin ‘Zıpladığı’ Bilimsel Olarak Kanıtlandı (Biz Sinirli Değiliz, Bizim Karnımız Aç)

Bilim insanları, yaptıkları yeni çalışmada açlık ve sinirlilik arasındaki bağı bilimsel olarak kanıtlamayı başardı. Çalışmaya katılanların sinir ve öfkelerinin aç olmaları durumunda yarı yarıya arttığı görüldü.

bilim, araştırma, teknik, mühendislik, inovasyon, teknolojik ilerleme, matematik, fizik, kimya, biyoloji, astronomi, çevre, teknolojik araçlar, laboratuvar, bilim adamı, araştırmacı, teknoloji transferi, teknik analiz, teknolojik uygulama, teknolojik gelişme, teknolojik araştırma, teknolojik inovasyon, teknolojik ilerleme, teknolojik araçlar, teknik çözümler, teknolojik müdahale, teknolojik çevre, teknolojik çalışmalar, teknolojik araçlar, teknik analiz, teknolojik uygulama, teknolojik gelişme, teknolojik araştırma, teknolojik inovasyon, teknolojik ilerleme

901
Bir Yapay Zekâ, Kendi Kendine Bilimsel Tez Yazdı: Robotlardan Korkmaya Başlayabiliriz

GPT-3 algoritması üzerinde deneyler yapan İsveçli bir araştırmacı, yaptığı bir deney sırasında şok oldu. Algoritmaya ‘tez yaz’ komutu veren araştırmacı, aldığı sonuçlar karşısında hayretini ve endişelerini dile getirdi.

'Celladına Aşık Olmak' Deyiminin Bilimsel Karşılığı 'Stockholm Sendromu' Nedir?

Stockholm Sendromunu hepimiz bir yerlerden duyduk ve az çok biliyoruz ya da bildiğimizi sanıyoruz. Bu yazımızda size Stockholm Sendromunun nereden çıktığını, kimlerde görüldüğünü ve nasıl belirtilerinin olduğundan bahsedeceğiz.

Doç. Dr. Güvendir’in TÜBİTAK bilimsel eğitim etkinliği başvurusu onaylandı #edirne

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Meltem Acar Güvendir’in yürütücülüğünde, lisansüstü eğitim alan öğrencilere yönelik, “Tüm Yönleriyle Ölçek Geliştirme...Devamı için tıklayınız

Türkiye'nin ilk bilimsel görev yükü 'Radyasyon Ölçer' GUHEM'de sergilenecek

Prof. Dr. Bilge Demirköz, 'Ülkemizin uzay çalışmaları anlamında önemli bir adım attığımızı düşünüyorum. Bu ilk adımın gençlere uzay ve havacılık alanında ilham olmak amacıyla kurulan GUHEM'de sergilenecek olması bizim için de anlamlı olacak.' dedi.

Ölüme Yaklaşan İnsanlar Neden 'Beyaz Işık Görüp Ruhlarının Bedenden Ayrıldığını' Hisseder? İşte Olayın Bilimsel Açıklaması

Tarih boyunca insanlar ölüme yakın psikedelik deneyimler yaşadıklarından bahsetse de bilim insanları, bu deneyimlerin tam olarak nasıl ortaya çıktığına dair bir cevap bulmakta zorlanmış görünüyor. Bu tip deneyimlerin zihnin bedenden ayrılmasıyla gerçekleş

'Kaşgarlı Mahmud'un Bilimsel Mirası ve Üçüncü Bin Yıl Türkolojisinin Gelişmesindeki Rolü' sempozyumu başladı

Kaşgarlı Mahmud'un Divanu Lugati't-Türk eserini ele alan "Kaşgarlı Mahmud'un Bilimsel Mirası ve Üçüncü Bin Yıl Türkolojisinin Gelişmesindeki Rolü" uluslararası sempozyumu başladı.

İnsan Genomunu İlk Kez Baştan Aşağı Haritalandırdı! Artık Bilimsel Olarak 'Ne Olduğumuzu' Keşfedebileceğiz...

DNA'larımızın bütününden oluşan insan genomu, 100'e yakın bilim insanının çalışmasıyla ilk kez tamamen haritalandırıldı. Bilim insanları, bu önemli gelişmenin insanlığa yeni kapılar açacağını açıkladı.

Marmarisli öğrencilerden bilimsel icatlar #mugla

TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Marmaris’in İçmeler Mahallesinde bulunan Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 'Bilime Sevgi İle Dokunun' sloganı ile gerçekleştirildi. Fuarda öğrencilerin yaptığı değişik.

Yapay Zekaların Irkçı ve Cinsiyetçi Oldukları Bilimsel Olarak İlk Kez Kanıtlandı: "Doktorlar Erkek, Suçlular Siyahi Oluyor"

Yapay zeka destekli robotlarla ilgili yapılan son bilimsel araştırma, yapay zekanın kontrol edilmediğinde ırkçı ve cinsiyetçi tavırlar sergileyebileceğini ilk kez bilimsel olarak kanıtladı. ABD'de yapılan araştırmaya göre yapay zeka, suçu siyahilerle

Arı ürünlerinin kemoterapinin yan etkilerini azalttığı bilimsel olarak kanıtlandı

Kanser hastalığının tedavisinde önemli rol oynayan kemoterapinin böbrek, karaciğer ve testis dokusunda yol açtığı hasarın kaliteli arı ürünleri kullanılarak en az seviyeye indirilebileceği bilimsel çalışmalarla ortaya konuldu.

Muhabbet Kuşları Hakkında Duyunca Şaşıracağınız 6 Bilimsel Gerçek

Hem dünyanın hem de ülkemizin en popüler evcil hayvanlarından biri olan muhabbet kuşları, aynı zamanda hala vahşi doğada da yaşamaktadır. Bakımı ile ilgili bazı bilgiler biliyor olsanız da vahşi muhabbet kuşlarını tanımıyor olabilirsiniz. İşte muhabbet ku

Malaklı köpekleri bilimsel bir disiplin içinde araştırılacak #aksaray

Türkiye’deki yerli köpek ırklarından birisi olan Aksaray Malaklı Köpeklerinin korunması ve ırkın ıslah çalışmalarının bilimsel bir disiplin içerisinde yapılabilmesi için, Aksaray Üniversitesi (ASÜ) bünyesinde.

Narsistlerin Neden Sürekli Komplo Teorisi Ürettiği Bilimsel Olarak Açıklandı

Yapılan yeni bir araştırma, narsistlerin neden komplo teorilerine daha yatkın olduklarını ortaya çıkardı. Üstelik dikkat çekici bir detaya da yer verdi.

AİÇÜ’de "Bilimsel Teşvik Ödülleri ve Cübbe Giyme Töreni" yapıldı #agri

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) ve İbrahim Çeçen (IC) Vakfı iş birliğiyle “Bilimsel Teşvik Ödülleri ve Cübbe Giyme Töreni” yapıldı.Devamı için tıklayınız

Avrupa’nın en büyük sivil bilimsel İslam kütüphanesini kurdu #ankara

Yozgat’ın yetiştirdiği ilim adamlarından Prof. Dr. Hüseyin İlker Çınar, altı dilde Avrupa'nın en büyük “Sivil Bilimsel İslam Kütüphanesi’ni, 50 bin eserlik Türkçe ve Almanca ağırlıklı çok dilli ‘Çocuk.

‘Madencilik bilimsel zeminde tartışılmalı’

Türkiye’deki maden sahalarındaki çalışmaları kamuoyuyla paylaşmak için harekete geçtiklerini ifade eden Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Maden Sektör Kurulu Başkanı ve İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Rüstem Çetinkaya,

Bize Ulaşın

Merkez mahallesi mutlu han sokak no:17/2 Bartın/Sakarya

info@bilimselhaber.com.tr

bilimselhaber.com.tr adresinde yer alan haberlerin iktibas edilirken kaynak gösterilmesini bekleriz.
Sitemizde yer alan haberin telif hakları Webtekno firmasına aittir, kaynak gösterilmeden ve link verilmeden iktibas edilemezler.
Haber Sitesi Bu içeriğin kullanımıyla ilgili yasal yükümlülükler kullanıcıya aittir.