BilimselHaberleri

Avrupa’nın en büyük sivil bilimsel İslam kütüphanesini kurdu #ankara

Yozgat’ın yetiştirdiği ilim adamlarından Prof. Dr. Hüseyin İlker Çınar, altı dilde Avrupa'nın en büyük “Sivil Bilimsel İslam Kütüphanesi’ni, 50 bin eserlik Türkçe ve Almanca ağırlıklı çok dilli ‘Çocuk.

bilim, araştırma, teknik, mühendislik, inovasyon, teknolojik ilerleme, matematik, fizik, kimya, biyoloji, astronomi, çevre, teknolojik araçlar, laboratuvar, bilim adamı, araştırmacı, teknoloji transferi, teknik analiz, teknolojik uygulama, teknolojik gelişme, teknolojik araştırma, teknolojik inovasyon, teknolojik ilerleme, teknolojik araçlar, teknik çözümler, teknolojik müdahale, teknolojik çevre, teknolojik çalışmalar, teknolojik araçlar, teknik analiz, teknolojik uygulama, teknolojik gelişme, teknolojik araştırma, teknolojik inovasyon, teknolojik ilerleme

916
"Tavuk mu Yumurtadan Yoksa Yumurta mı Tavuktan Çıkar?" Tartışmasını Sonlandıran Bilimsel Cevap

Felsefi yönü Antik Yunan'a dayanan "Tavuk mu yumurtadan yoksa yumurta mı tavuktan çıkar?" sorusunu bilimsel olarak cevaplandırdık. Hadi gelin, hala tartışılan bu soruya cevap getirelim.

Malaklı köpekleri bilimsel bir disiplin içinde araştırılacak #aksaray

Türkiye’deki yerli köpek ırklarından birisi olan Aksaray Malaklı Köpeklerinin korunması ve ırkın ıslah çalışmalarının bilimsel bir disiplin içerisinde yapılabilmesi için, Aksaray Üniversitesi (ASÜ) bünyesinde.

Faydası bilimsel olarak kanıtlandı! Günde bir avuç yiyenlerde...

Salata ve kek yapımında süper bir tat verici pikan cevizi, sağlıklı atıştırmalıklar listesinin başında yer alıyor. Son dönemlerde tüketimi bir hayli yaygınlaşan pikan cevizinin sağlığa faydaları saymakla bitmiyor. Pikan cevizinin bilinmeyen faydaları şöyl

‘Her türlü bilimsel çalışmanın destekçisiyiz’ #istanbul

İlim Yayma Vakfı'nın 50. kuruluş yıl dönümü kapsamında düzenlediği "Lisansüstü Öğrenci Buluşması", Vakıf Başkanı Bilal Erdoğan ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın katılımıyla İstanbul Sabahattin.

İnönü Üniversitesi’nde bilimsel dergi sayısı 8’e yükseldi #malatya

Malatya İnönü Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü (INIJOSS) Dergisi, TÜBİTAK ULAKBİM TR Dizin Komitesi tarafından TR Dizin kapsamında taranmaya kabul edildi. Böylece İnönü Üniversitesi’nin farklı birimleri.

Omicron Varyantı Hakkında İlk Bilimsel Veriler Geldi: ''Bağışıklıktan Kaçabilme Yeteneği Var''

Güney Afrika'da yürütülen yeni bir araştırma, Omicron varyantı ile ilgili ilk bilimsel verileri ortaya çıkardı. Bilim insanlarına göre varyantın yeniden enfeksiyona neden olma olasılığı diğer varyantlardan 3 kat daha fazla.

İnsan Genomunu İlk Kez Baştan Aşağı Haritalandırdı! Artık Bilimsel Olarak 'Ne Olduğumuzu' Keşfedebileceğiz...

DNA'larımızın bütününden oluşan insan genomu, 100'e yakın bilim insanının çalışmasıyla ilk kez tamamen haritalandırıldı. Bilim insanları, bu önemli gelişmenin insanlığa yeni kapılar açacağını açıkladı.

Türkiye’deki ilk bilimsel dalış merkezi Mudanya’da kuruluyor #bursa

Türkiye’deki ilk bilimsel dalış merkezi, Marmara Denizi’nin kirlenmesini engellemek maksadıyla Mudanya’da kuruluyor.Mudanya kıyılarında deniz koruma ve yönetim plânı için ilk adım atıldı. İtalya Pisa Üniversitesi...Devamı için tıklayınız

Köpek Sevmenin İnsanı Mutlu Ettiği Bilimsel Olarak Kanıtlandı

Köpek sevmenin insanda gerçekten mutluluk oluşturup oluşturmadığının peşine düşen bilim insanları, küçük çaplı bir araştırma gerçekleştirdi. Elde edilen sonuçlar, genel kanıyı bilimsel olarak kanıtladı.

Astrofizikçi Neil deGrasse Tyson, Noel Baba ile İlgili Eğlenceli 'Bilimsel Açıklamalar' Yaptı

Astrofizikçi Neil deGrasse Tyson Noel Baba’nın geyiklerinden, yaşadığı ortama kadar hayallerimizde var olan tüm Noel Baba özelliklerini Twitter’dan paylaştığı bilimsel açıklamalarla reddetti. Neil deGrasse Tyson eğlenceli açıklamalarını derledik.

Ay Neden Hep Bizi Takip Ediyormuş Gibi Görünür? İşte Çocukken Merak Ettiğimiz Bu Durumun Bilimsel Yanıtı

Herkes gidiyor, ay kalıyor; biz nereye gitsek her gece peşimizden geliyor! Ay gerçekten bizi takip ediyor mu? Etmiyorsa nasıl oluyor da ediyormuş gibi görünmeyi başarıyor?

Kendi Evi Dışında Başka Bir Yerde Tuvalete Gidememenin ve Uyuyamamanın Arkasındaki Bilimsel Gerçekleri Sizler İçin Açıkladık!

Bazı insanlar kendi evleri dışında, çok uykuları olsa bile uyuyamıyor ve yine çok sıkışsalar bile tuvalete gidemiyor. Hatta aranızda ''bu özelliğimden bir kurtulabilsem'' diyenler bile olabilir. O zaman gelin, meselenin bilimsel arka p

Yavru Köpekleri Neden Bu Kadar Çok Sevdiğimiz Bilimsel Olarak Açıklandı: Bunu da Biz Yapmışız(!)

Sevimli dostlarımızın özellikle yavru oldukları dönemde sahip oldukları yüz ifadeleri pek çoğumuzun için dayanılmaz bir hale gelebiliyor. Peki bunun sebebini hiç düşünmüş müydünüz? Yavru köpeklerin bizlere neden bu kadar sevimli geldiği nihayet 'bili

Eğitime bilimsel bakış #bursa

Büyükşehir Belediyesi’nin bilimi topluma yayma hedefiyle kente kazandırdığı Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi (BTM), ‘Eğitimde Yeni Yaklaşımlar’ konulu sempozyumun dördüncüsünü düzenledi.Merinos Atatürk...Devamı için tıklayınız

Maske Stoklarını Tüketecek Araştırma: Maskenin, Erkeklerin Çekiciliğini Artırdığı Bilimsel Olarak Kanıtlandı

Cardiff Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırma, erkeklerin maske takınca daha çekici olduklarını bilimsel olarak ortaya koydu. Araştırma, ayrıca hangi maskenin de daha çekici olduğunu da gösterdi.

BUÜ 2022’de akademik ve bilimsel çalışmalara odaklanacak #bursa

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, yeni yılda akademik çalışmalara ve bilimsel proje üretimine odaklanacaklarını vurguladı.BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, yayımladığı.

Bize Ulaşın

Merkez mahallesi mutlu han sokak no:17/2 Bartın/Sakarya

info@bilimselhaber.com.tr

bilimselhaber.com.tr adresinde yer alan haberlerin iktibas edilirken kaynak gösterilmesini bekleriz.
Sitemizde yer alan haberin telif hakları Sabah firmasına aittir, kaynak gösterilmeden ve link verilmeden iktibas edilemezler.
Haber Sitesi Bu içeriğin kullanımıyla ilgili yasal yükümlülükler kullanıcıya aittir.