BilimselHaberleri

Bilimsel Olarak Kaygıyı Yüzde 65 Oranında Azaltan Şarkı: Weightless

Bugün sizlere Mindlab International tarafından yapılan araştırmalara göre kaygıyı yüzde 65 oranında azalttığı keşfedilen Weightless isimli şarkıyı ve bunu nasıl başardığını açıkladık.

bilim, araştırma, teknik, mühendislik, inovasyon, teknolojik ilerleme, matematik, fizik, kimya, biyoloji, astronomi, çevre, teknolojik araçlar, laboratuvar, bilim adamı, araştırmacı, teknoloji transferi, teknik analiz, teknolojik uygulama, teknolojik gelişme, teknolojik araştırma, teknolojik inovasyon, teknolojik ilerleme, teknolojik araçlar, teknik çözümler, teknolojik müdahale, teknolojik çevre, teknolojik çalışmalar, teknolojik araçlar, teknik analiz, teknolojik uygulama, teknolojik gelişme, teknolojik araştırma, teknolojik inovasyon, teknolojik ilerleme

163
‘Her türlü bilimsel çalışmanın destekçisiyiz’ #istanbul

İlim Yayma Vakfı'nın 50. kuruluş yıl dönümü kapsamında düzenlediği "Lisansüstü Öğrenci Buluşması", Vakıf Başkanı Bilal Erdoğan ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın katılımıyla İstanbul Sabahattin.

Muhabbet Kuşları Hakkında Duyunca Şaşıracağınız 6 Bilimsel Gerçek

Hem dünyanın hem de ülkemizin en popüler evcil hayvanlarından biri olan muhabbet kuşları, aynı zamanda hala vahşi doğada da yaşamaktadır. Bakımı ile ilgili bazı bilgiler biliyor olsanız da vahşi muhabbet kuşlarını tanımıyor olabilirsiniz. İşte muhabbet ku

OECD verilerine göre kadınların bilimsel sahalara en düşük katılım oranı Japonya'da

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) verileri bilim ve fen sahalarına kadın katılım oranının en düşük Japonya'da olduğunu ortaya çıkardı.

Yerli işletim sistemi Pardus bilimsel çalışmalarda kullanılıyor #antalya

Geleceğin teknolojiyle kurulmakta olduğu gerçeğinden hareket eden astronomlar, yerli işletim sistemi Pardus'u tercih ediyor. TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi'nde (TUG) görev alan astronomlar, bilimsel çalışmalarında.

Marmarisli öğrencilerden bilimsel icatlar #mugla

TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Marmaris’in İçmeler Mahallesinde bulunan Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 'Bilime Sevgi İle Dokunun' sloganı ile gerçekleştirildi. Fuarda öğrencilerin yaptığı değişik.

Ardahan’ın tarım ve hayvancılığına bilimsel atılım #ardahan

Ardahan’da üniversite tarafından 2019 yılında kurulması için YÖK’e başvurulan Tarım ve Hayvancılık Bilimleri Enstitüsü için yeniden başvuru yapıldı. Ardahan Üniversitesinde YÖK Başkanı Prof.Dr. Erol Özvar’ın.

Malaklı köpekleri bilimsel bir disiplin içinde araştırılacak #aksaray

Türkiye’deki yerli köpek ırklarından birisi olan Aksaray Malaklı Köpeklerinin korunması ve ırkın ıslah çalışmalarının bilimsel bir disiplin içerisinde yapılabilmesi için, Aksaray Üniversitesi (ASÜ) bünyesinde.

TÜSEB'den sağlıkta bilimsel Ar-Ge projelerine destek

Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanı Prof. Dr. Akdoğan, "2022 yılı yeni destek programlarımızı yayınladık. İlki, araştırmaları esnasında kısmi ve hızlı desteğe ihtiyaç duyan araştırmacılarımız, doktora veya tıpta uzmanlık öğrencilerimiz için." dedi.

Cinsel Birliktelikten Sonra Oluşan Suçluluk Hissinin Bilimsel İsmi Olan 'Post-coital Disfori' Nedir?

Post-coital disfori diğer adıyla post-coital tristesse, rızaya dayalı cinsel birliktelikten sonra kişinin olumsuz duygular içine girmesi anlamına gelir. Peki bu neden olur?

Salda Gölü’nün ekosistemi bilimsel çalışmalar için görüntülendi

Burdur’un Yeşilova ilçesinde yer alan Salda Gölü’nün su altı ekosistemi bilimsel çalışmalar için görüntülendi. İstanbul teknik Üniversitesi’nden gelen bilim insanlarına eşlik eden Türkiye Sualtı Sporları...

Kayseri Büyükşehir’in çalışmaları ’Bilimsel’ makalelere örnek oluyor #kayseri

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın önderliğinde çevre, spor gibi konularda yaptığı birbirinden önemli hizmetler ile ulusal ve uluslararası bilimsel makalelerde örnek gösteriliyor...Devamı için tıklayınız

İnsan Genomunu İlk Kez Baştan Aşağı Haritalandırdı! Artık Bilimsel Olarak 'Ne Olduğumuzu' Keşfedebileceğiz...

DNA'larımızın bütününden oluşan insan genomu, 100'e yakın bilim insanının çalışmasıyla ilk kez tamamen haritalandırıldı. Bilim insanları, bu önemli gelişmenin insanlığa yeni kapılar açacağını açıkladı.

TÜİK: TÜFE, bilimsel ve teknik özerklik ile bağımsız olarak hesaplanıyor

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Tüketici Fiyat Endeksinin (TÜFE) herhangi bir kişi, makam ya da kurumun talep, talimat veya tahminine göre değil, alandan derlenen verilerden sahip olunan bilimsel ve teknik özerklikle bağımsız olarak hesaplandığını bildi

Doç. Dr. Güvendir’in TÜBİTAK bilimsel eğitim etkinliği başvurusu onaylandı #edirne

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Meltem Acar Güvendir’in yürütücülüğünde, lisansüstü eğitim alan öğrencilere yönelik, “Tüm Yönleriyle Ölçek Geliştirme...Devamı için tıklayınız

Salda Gölü'nün su altı zenginliği bilimsel çalışmalar için görüntülendi

Burdur'un Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü'nün barındırdığı tek hücreli canlı (mikrobiyal) türlerin kimyasal ve biyolojik değişimlerini incelemek için gölün farklı derinliklerinden kayaç numuneleri alınarak su altı ekolojisi görüntülendi.

Geçtiğimiz Yıl Yapılmış ve Öğrenince Ufkunuzu Açacak 10 Bilimsel Araştırma ve Keşif

2021 yılı, bilim dünyası için de oldukça yoğun bir yıldı. Her alanda birbirinden önemli bilimsel keşifler yapılırken, bizler de bu yıl herkesi şaşırtacağını düşündüğümüz 10 bilimsel araştırmayı bir araya getirdik. Gelin, bilim dünyasının bu yıl herkesi şa

Bize Ulaşın

Merkez mahallesi mutlu han sokak no:17/2 Bartın/Sakarya

info@bilimselhaber.com.tr

bilimselhaber.com.tr adresinde yer alan haberlerin iktibas edilirken kaynak gösterilmesini bekleriz.
Sitemizde yer alan haberin telif hakları Webtekno firmasına aittir, kaynak gösterilmeden ve link verilmeden iktibas edilemezler.
Haber Sitesi Bu içeriğin kullanımıyla ilgili yasal yükümlülükler kullanıcıya aittir.