BilimselHaberleri

- BUÜ’de 2021 yılında desteklenen bilimsel araştırma proje sayısı 175’e ulaştı #bursa

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından Araştırma Üniversiteleri arasında gösterilen Bursa Uludağ Üniversitesi’nin (BUÜ) desteklediği bilimsel araştırma projelerinin sayısı her yıl artmaya devam ediyor..

bilim, araştırma, teknik, mühendislik, inovasyon, teknolojik ilerleme, matematik, fizik, kimya, biyoloji, astronomi, çevre, teknolojik araçlar, laboratuvar, bilim adamı, araştırmacı, teknoloji transferi, teknik analiz, teknolojik uygulama, teknolojik gelişme, teknolojik araştırma, teknolojik inovasyon, teknolojik ilerleme, teknolojik araçlar, teknik çözümler, teknolojik müdahale, teknolojik çevre, teknolojik çalışmalar, teknolojik araçlar, teknik analiz, teknolojik uygulama, teknolojik gelişme, teknolojik araştırma, teknolojik inovasyon, teknolojik ilerleme

66
İnönü Üniversitesi’nde bilimsel dergi sayısı 8’e yükseldi #malatya

Malatya İnönü Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü (INIJOSS) Dergisi, TÜBİTAK ULAKBİM TR Dizin Komitesi tarafından TR Dizin kapsamında taranmaya kabul edildi. Böylece İnönü Üniversitesi’nin farklı birimleri.

Avrupa’nın en büyük sivil bilimsel İslam kütüphanesini kurdu #ankara

Yozgat’ın yetiştirdiği ilim adamlarından Prof. Dr. Hüseyin İlker Çınar, altı dilde Avrupa'nın en büyük “Sivil Bilimsel İslam Kütüphanesi’ni, 50 bin eserlik Türkçe ve Almanca ağırlıklı çok dilli ‘Çocuk.

'Celladına Aşık Olmak' Deyiminin Bilimsel Karşılığı 'Stockholm Sendromu' Nedir?

Stockholm Sendromunu hepimiz bir yerlerden duyduk ve az çok biliyoruz ya da bildiğimizi sanıyoruz. Bu yazımızda size Stockholm Sendromunun nereden çıktığını, kimlerde görüldüğünü ve nasıl belirtilerinin olduğundan bahsedeceğiz.

İki bilimsel araştırma projelerine patent #malatya

Malatya İnönü Üniversitesi’nin iki bilimsel araştırma projelerine patent belgesi verildi.İnönü Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi İsmet Yılmaz ve öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi.

TÜSEB'den sağlıkta bilimsel Ar-Ge projelerine destek

Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanı Prof. Dr. Akdoğan, "2022 yılı yeni destek programlarımızı yayınladık. İlki, araştırmaları esnasında kısmi ve hızlı desteğe ihtiyaç duyan araştırmacılarımız, doktora veya tıpta uzmanlık öğrencilerimiz için." dedi.

Bilimsel olarak kanıtlandı: Cips yiyenlere kötü haber

Herhangi bir abur cubur üzerinde aşırıya kaçmak ciddi zararlar verebilir. Birkaç cips yiyerek kurtulabileceğinizi varsayıyor olsanız da sağlıklı beslenmeyle kazandığınız olumlu beslenme hedeflerinizi kolayca kaybedebilirsiniz. Cips yemeyi seviyorsanız, ö

Kedilerin Kendini Neden Sevdirmediği Bilimsel Olarak Açıklandı (Hayır, Uzaylı Oldukları İçin Değil)

Kedileri sevince sizden kaçtıkları anları hatırlıyor musunuz? Köpek severlerin en büyük argümanlarından biridir bu aynı zamanda: “Kediler kendilerini sevdirmezler.” Yeni yapılan bir araştırmayla durumun böyle olmadığı ortaya çıktı. Siz kedilere çok fazla

AİÇÜ’de "Bilimsel Teşvik Ödülleri ve Cübbe Giyme Töreni" yapıldı #agri

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) ve İbrahim Çeçen (IC) Vakfı iş birliğiyle “Bilimsel Teşvik Ödülleri ve Cübbe Giyme Töreni” yapıldı.Devamı için tıklayınız

Sultan Papağanları Hakkında Duyunca Şaşıracağınız 8 Bilimsel Gerçek

Hem dünyada hem de ülkemizde en sevilen kuş türlerinden bir tanesi olan sultan papağanını hepimiz çilliye benzeyen kırmızı yanakları ve her an ortamlara girmeye hazır gibi duran saçları ile tanıyoruz. Bu canlılar aynı zamanda son derece zeki ve arkadaş ca

TÜİK: TÜFE, bilimsel ve teknik özerklik ile bağımsız olarak hesaplanıyor

TÜİK, Tüketici Fiyat Endeksinin (TÜFE) herhangi bir kişi, makam ya da kurumun talep, talimat veya tahminine göre değil, alandan derlenen verilerden sahip olunan bilimsel ve teknik özerklikle bağımsız olarak hesaplandığını bildirdi.

Meditasyon Nedir, İnsanlar Neden Meditasyon Yapar? Bilimsel Olarak Kanıtlanmış Faydalarını Açıkladık

Özellikle doğu kültüründe büyük bir yeri olan ve son yıllarda tüm dünyada büyük bir popülarite elde eden meditasyon tam olarak nedir ve insanlar neden meditasyon yapıyor?

"Tavuk mu Yumurtadan Yoksa Yumurta mı Tavuktan Çıkar?" Tartışmasını Sonlandıran Bilimsel Cevap

Felsefi yönü Antik Yunan'a dayanan "Tavuk mu yumurtadan yoksa yumurta mı tavuktan çıkar?" sorusunu bilimsel olarak cevaplandırdık. Hadi gelin, hala tartışılan bu soruya cevap getirelim.

Kalıcı yaz saati uygulaması kalkacak mı? Bakan Dönmez'den bilimsel yanıt

Türkiye'de 5 yıldır devam eden kalıcı yaz saati uygulamasıyla ilgili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez önemli açıklamalarda bulundu. Sabit yaz saati uygulamasının değiştirilmesi yönünde bakanlığın...

Geleceğin karate antrenörleri bilimsel yöntemlerle yetiştiriliyor #manisa

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölümünde geleceğin karate antrenörleri bilimsel yöntemlerle yetiştiriliyor.Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Muharrem Kasapoğlu.

Nilüfer’de spor, bilimsel çalışmalarla gelişecek #bursa

Nilüfer Belediyespor Kulübü ile Bursa Uludağ Üniversitesi arasında iş birliği protokolü imzalandı. Hem sporcular hem de üniversite öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen protokole Nilüfer Belediyespor...Devamı için tıklayınız

Trakya Üniversitesi ile Okçular Vakfı geleneksel okçuluğu bilimsel platforma taşıyacak

Trakya Üniversitesi ile Okçular Vakfı'nın geleneksel okçuluğu bilimsel platforma taşıyacakları, bu kapsamda bu branş ile ilgili bir sempozyum düzenlenmesinin kararlaştırıldığı bildirildi.

Bize Ulaşın

Merkez mahallesi mutlu han sokak no:17/2 Bartın/Sakarya

info@bilimselhaber.com.tr

bilimselhaber.com.tr adresinde yer alan haberlerin iktibas edilirken kaynak gösterilmesini bekleriz.
Sitemizde yer alan haberin telif hakları Sabah firmasına aittir, kaynak gösterilmeden ve link verilmeden iktibas edilemezler.
Haber Sitesi Bu içeriğin kullanımıyla ilgili yasal yükümlülükler kullanıcıya aittir.