BilimselHaberleri

'Unutulma hakkı'na ilişkin gazeteci hukukçu ve akademisyenlerle yürütülen bilimsel çalışma tamamlandı

TÜBİTAK tarafından desteklenen, İKÇÜ yürütücülüğünde 20 ay süren “Dijital Hafızada Unutulma Hakkı: Gazetecilik Perspektifinden Uygulanabilirliği" başlıklı araştırma kapsamında 39 gazeteci, 11 hukukçu ve 10 akademisyen ile görüşüldü.

bilim, araştırma, teknik, mühendislik, inovasyon, teknolojik ilerleme, matematik, fizik, kimya, biyoloji, astronomi, çevre, teknolojik araçlar, laboratuvar, bilim adamı, araştırmacı, teknoloji transferi, teknik analiz, teknolojik uygulama, teknolojik gelişme, teknolojik araştırma, teknolojik inovasyon, teknolojik ilerleme, teknolojik araçlar, teknik çözümler, teknolojik müdahale, teknolojik çevre, teknolojik çalışmalar, teknolojik araçlar, teknik analiz, teknolojik uygulama, teknolojik gelişme, teknolojik araştırma, teknolojik inovasyon, teknolojik ilerleme

184
2020-2021 Bilimsel Proje ve Patent Ödülleri sahiplerini buldu #erzurum

2020 ve 2021 yıllarında bilimsel proje gerçekleştiren ve patent almaya hak kazanan Atatürk Üniversitesi öğretim üyelerine ödül töreni düzenlendi.Kültür Merkezi 15 Temmuz Milli İrade Salonunda gerçekleşen.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Özvar: "Bilimsel üretkenlik büyük bir önem taşıyor" #bolu

Bolu’da Batı Karadeniz Üniversiteler Birliği toplantısına katılan Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, “2023 hedeflerimiz çerçevesinde bilimsel üretkenlik büyük bir önem taşıyor” dedi.Bolu’da...Devamı için tıklayınız

TÜBA'nın genç bilim insanı ve bilimsel telif ödülleri için başvurular başladı

Türkiye Bilimler Akademisinin (TÜBA) 2022 yılı Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülleri (TÜBA-GEBİP) ile Bilimsel Telif Eser Ödülleri (TÜBA-TESEP) için 21 Şubat'a kadar başvuru yapılabilecek.

BUÜ 2022’de akademik ve bilimsel çalışmalara odaklanacak #bursa

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, yeni yılda akademik çalışmalara ve bilimsel proje üretimine odaklanacaklarını vurguladı.BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, yayımladığı.

"Tavuk mu Yumurtadan Yoksa Yumurta mı Tavuktan Çıkar?" Tartışmasını Sonlandıran Bilimsel Cevap

Felsefi yönü Antik Yunan'a dayanan "Tavuk mu yumurtadan yoksa yumurta mı tavuktan çıkar?" sorusunu bilimsel olarak cevaplandırdık. Hadi gelin, hala tartışılan bu soruya cevap getirelim.

Elon Musk’ın İş Görüşmelerinde Sorduğu Sorunun Bilimsel Etkisi Açıklandı

İş görüşmelerinde genellikle “Nerede okudun?, Ne yaptın?, Ne kadar tecrübe ettin?” gibi sorular sorulur. Ancak yapılan araştırmalarda ne yapıldığından çok nasıl yapıldığına dair sorulan soruların, kişileri tanımada ve beraber çalışmanın uygun olup olmayac

TÜSEB'den sağlıkta bilimsel Ar-Ge projelerine destek

Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanı Prof. Dr. Akdoğan, "2022 yılı yeni destek programlarımızı yayınladık. İlki, araştırmaları esnasında kısmi ve hızlı desteğe ihtiyaç duyan araştırmacılarımız, doktora veya tıpta uzmanlık öğrencilerimiz için." dedi.

İnsanlığın Halen Evrimleşmeye Devam Ettiği Bilimsel Olarak Kanıtlandı

Bilim insanları, 155 yeni gen keşfederek evrimin modern insanlarda da varlığını sürdürdüğünü kanıtladı. Bu genlerden ikisi, sadece günümüz insanlarında bulunuyor.

'Kaşgarlı Mahmud'un Bilimsel Mirası ve Üçüncü Bin Yıl Türkolojisinin Gelişmesindeki Rolü' sempozyumu başladı

Kaşgarlı Mahmud'un Divanu Lugati't-Türk eserini ele alan "Kaşgarlı Mahmud'un Bilimsel Mirası ve Üçüncü Bin Yıl Türkolojisinin Gelişmesindeki Rolü" uluslararası sempozyumu başladı.

Ölüme Yaklaşan İnsanlar Neden 'Beyaz Işık Görüp Ruhlarının Bedenden Ayrıldığını' Hisseder? İşte Olayın Bilimsel Açıklaması

Tarih boyunca insanlar ölüme yakın psikedelik deneyimler yaşadıklarından bahsetse de bilim insanları, bu deneyimlerin tam olarak nasıl ortaya çıktığına dair bir cevap bulmakta zorlanmış görünüyor. Bu tip deneyimlerin zihnin bedenden ayrılmasıyla gerçekleş

Bir Şakanın Komik Olup Olmaması, Şakayı Kime Yaptığınıza da Bağlı: Peki Bilimsel Olarak 'Komik Şaka' Nedir?

Bilim insanları, yeni araştırmalarında bir şakanın komikliğinin neye bağlığını bilimsel olarak ortaya koydu. Buna göre komiklik, sadece şakanın kendisine bağlı değil, dinleyenlere de bağlıydı.

Sırlarla Dolu Vakaları Çözmenin İlk Adımı: Olay Yeri İnceleme Ekiplerinin Kullandıkları 6 Bilimsel Metot

Adli bir vaka yaşandığı zaman suç mahalline gelen ilk ekiplerden olan olay yeri inceleme ekibi, pek çok farklı yöntem uygulayarak olay anına dair deliller toplar ve olayın nasıl yaşandığını çözmek için gerekli ilk adımı oluştururlar. Olay yeri inceleme ek

Trakya Üniversitesi ile Okçular Vakfı geleneksel okçuluğu bilimsel platforma taşıyacak

Trakya Üniversitesi ile Okçular Vakfı'nın geleneksel okçuluğu bilimsel platforma taşıyacakları, bu kapsamda bu branş ile ilgili bir sempozyum düzenlenmesinin kararlaştırıldığı bildirildi.

Bilimsel çalışma: Her gün çay içenlerin ölüm riski düşük

ABD'li bilim insanları, hergün çay içen kişilerinin ölüm riskinin içmeyenlere göre yüzde 9 ila 13 daha düşük olduğunu ortaya koydu. Bilimsel çalışma, 2006-2010 tarihlerinde çayı çok tüketen İngilizler arasında yapıldı ve çalışmaya katılan yaklaşık 500

Salda Gölü'nün su altı zenginliği bilimsel çalışmalar için görüntülendi

Burdur'un Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü'nün barındırdığı tek hücreli canlı (mikrobiyal) türlerin kimyasal ve biyolojik değişimlerini incelemek için gölün farklı derinliklerinden kayaç numuneleri alınarak su altı ekolojisi görüntülendi.

İnönü Üniversitesi’nde bilimsel dergi sayısı 8’e yükseldi #malatya

Malatya İnönü Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü (INIJOSS) Dergisi, TÜBİTAK ULAKBİM TR Dizin Komitesi tarafından TR Dizin kapsamında taranmaya kabul edildi. Böylece İnönü Üniversitesi’nin farklı birimleri.

Bize Ulaşın

Merkez mahallesi mutlu han sokak no:17/2 Bartın/Sakarya

info@bilimselhaber.com.tr

bilimselhaber.com.tr adresinde yer alan haberlerin iktibas edilirken kaynak gösterilmesini bekleriz.
Sitemizde yer alan haberin telif hakları aa firmasına aittir, kaynak gösterilmeden ve link verilmeden iktibas edilemezler.
Haber Sitesi Bu içeriğin kullanımıyla ilgili yasal yükümlülükler kullanıcıya aittir.