BilimselHaberleri

İzmir Dişhekimleri Odasından 27’nci Uluslararası Bilimsel Kongre ve Sergisi #izmir

İzmir Dişhekimleri Odasının düzenlediği uluslararası kongre, 28-31 Ekim tarihleri arasında Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’nde gerçekleştirilecek.İzmir Dişhekimleri Odasının geniş katılımla düzenlediği...Devamı için tıklayınız

bilim, araştırma, teknik, mühendislik, inovasyon, teknolojik ilerleme, matematik, fizik, kimya, biyoloji, astronomi, çevre, teknolojik araçlar, laboratuvar, bilim adamı, araştırmacı, teknoloji transferi, teknik analiz, teknolojik uygulama, teknolojik gelişme, teknolojik araştırma, teknolojik inovasyon, teknolojik ilerleme, teknolojik araçlar, teknik çözümler, teknolojik müdahale, teknolojik çevre, teknolojik çalışmalar, teknolojik araçlar, teknik analiz, teknolojik uygulama, teknolojik gelişme, teknolojik araştırma, teknolojik inovasyon, teknolojik ilerleme

95
Bilimsel araştırma yapıldı: Havadaki koronavirüs ne kadar sürede bulaşır?

İngiltere'deki Bristol Üniversitesi bilim insanları, gerçekleştirdikleri bilimsel çalışma neticesinde, kovid-19'un solunan havada canlı kalarak ne kadar bulaşıcı olduğunu araştırdı. Bir ilk olduğu ifade...

Kendi Evi Dışında Başka Bir Yerde Tuvalete Gidememenin ve Uyuyamamanın Arkasındaki Bilimsel Gerçekleri Sizler İçin Açıkladık!

Bazı insanlar kendi evleri dışında, çok uykuları olsa bile uyuyamıyor ve yine çok sıkışsalar bile tuvalete gidemiyor. Hatta aranızda ''bu özelliğimden bir kurtulabilsem'' diyenler bile olabilir. O zaman gelin, meselenin bilimsel arka p

‘Madencilik bilimsel zeminde tartışılmalı’

Türkiye’deki maden sahalarındaki çalışmaları kamuoyuyla paylaşmak için harekete geçtiklerini ifade eden Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Maden Sektör Kurulu Başkanı ve İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Rüstem Çetinkaya,

TÜBA'nın genç bilim insanı ve bilimsel telif ödülleri için başvurular başladı

Türkiye Bilimler Akademisinin (TÜBA) 2022 yılı Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülleri (TÜBA-GEBİP) ile Bilimsel Telif Eser Ödülleri (TÜBA-TESEP) için 21 Şubat'a kadar başvuru yapılabilecek.

Bilimsel olarak kanıtlandı: Cips yiyenlere kötü haber

Herhangi bir abur cubur üzerinde aşırıya kaçmak ciddi zararlar verebilir. Birkaç cips yiyerek kurtulabileceğinizi varsayıyor olsanız da sağlıklı beslenmeyle kazandığınız olumlu beslenme hedeflerinizi kolayca kaybedebilirsiniz. Cips yemeyi seviyorsanız, ö

Elon Musk’ın İş Görüşmelerinde Sorduğu Sorunun Bilimsel Etkisi Açıklandı

İş görüşmelerinde genellikle “Nerede okudun?, Ne yaptın?, Ne kadar tecrübe ettin?” gibi sorular sorulur. Ancak yapılan araştırmalarda ne yapıldığından çok nasıl yapıldığına dair sorulan soruların, kişileri tanımada ve beraber çalışmanın uygun olup olmayac

Salda Gölü'nün su altı zenginliği bilimsel çalışmalar için görüntülendi

Burdur'un Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü'nün barındırdığı tek hücreli canlı (mikrobiyal) türlerin kimyasal ve biyolojik değişimlerini incelemek için gölün farklı derinliklerinden kayaç numuneleri alınarak su altı ekolojisi görüntülendi.

Ay Neden Hep Bizi Takip Ediyormuş Gibi Görünür? İşte Çocukken Merak Ettiğimiz Bu Durumun Bilimsel Yanıtı

Herkes gidiyor, ay kalıyor; biz nereye gitsek her gece peşimizden geliyor! Ay gerçekten bizi takip ediyor mu? Etmiyorsa nasıl oluyor da ediyormuş gibi görünmeyi başarıyor?

Kedilerin Bizi 'Dinledikleri' Bilimsel Olarak Kanıtlandı (Ama Sadece Tatlı Konuşursak)

Bilim insanları, kedilerin onlarla konuştuğumuzu anlayıp anlamadıklarını anlamak üzere bir çalışma gerçekleştirdi. Elde edilen sonuçlar, kedilerle 'tatlı' konuştuğumuzda bizi anladıklarını ortaya koydu.

Yerli işletim sistemi Pardus bilimsel çalışmalarda kullanılıyor #antalya

Geleceğin teknolojiyle kurulmakta olduğu gerçeğinden hareket eden astronomlar, yerli işletim sistemi Pardus'u tercih ediyor. TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi'nde (TUG) görev alan astronomlar, bilimsel çalışmalarında.

Narsistlerin Neden Sürekli Komplo Teorisi Ürettiği Bilimsel Olarak Açıklandı

Yapılan yeni bir araştırma, narsistlerin neden komplo teorilerine daha yatkın olduklarını ortaya çıkardı. Üstelik dikkat çekici bir detaya da yer verdi.

Cinsel Birliktelikten Sonra Oluşan Suçluluk Hissinin Bilimsel İsmi Olan 'Post-coital Disfori' Nedir?

Post-coital disfori diğer adıyla post-coital tristesse, rızaya dayalı cinsel birliktelikten sonra kişinin olumsuz duygular içine girmesi anlamına gelir. Peki bu neden olur?

'Unutulma hakkı'na ilişkin gazeteci hukukçu ve akademisyenlerle yürütülen bilimsel çalışma tamamlandı

TÜBİTAK tarafından desteklenen, İKÇÜ yürütücülüğünde 20 ay süren “Dijital Hafızada Unutulma Hakkı: Gazetecilik Perspektifinden Uygulanabilirliği" başlıklı araştırma kapsamında 39 gazeteci, 11 hukukçu ve 10 akademisyen ile görüşüldü.

TÜİK: TÜFE, bilimsel ve teknik özerklik ile bağımsız olarak hesaplanıyor

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Tüketici Fiyat Endeksinin (TÜFE) herhangi bir kişi, makam ya da kurumun talep, talimat veya tahminine göre değil, alandan derlenen verilerden sahip olunan bilimsel ve teknik özerklikle bağımsız olarak hesaplandığını bildi

Aziz Sancar gençlere seslendi: İnatçı olmalı ve bilimsel teknolojiyi takip etmelisiniz

Nobel ödüllü Prof. Dr. Aziz Sancar, bilim insanı olmak isteyen gençlerin çalışmalarında karşılaşacakları zorluklara karşı hazırlıklı olmaları gerektiğini belirterek "İnatçı olmalısınız, çok çalışmalı, bilimsel teknolojiyi takip etmelisiniz." dedi.

Malaklı köpekleri bilimsel bir disiplin içinde araştırılacak #aksaray

Türkiye’deki yerli köpek ırklarından birisi olan Aksaray Malaklı Köpeklerinin korunması ve ırkın ıslah çalışmalarının bilimsel bir disiplin içerisinde yapılabilmesi için, Aksaray Üniversitesi (ASÜ) bünyesinde.

Bize Ulaşın

Merkez mahallesi mutlu han sokak no:17/2 Bartın/Sakarya

info@bilimselhaber.com.tr

bilimselhaber.com.tr adresinde yer alan haberlerin iktibas edilirken kaynak gösterilmesini bekleriz.
Sitemizde yer alan haberin telif hakları Sabah firmasına aittir, kaynak gösterilmeden ve link verilmeden iktibas edilemezler.
Haber Sitesi Bu içeriğin kullanımıyla ilgili yasal yükümlülükler kullanıcıya aittir.